Månadens medlem

Januari 2022

Jan Svensson

Född och uppvuxen i Karlskrona. Efter några olika adressen på

Trossö, Hästö och Långö, landade Jan i Spandelstorp tillsammans med hustrun Anita. Jan och Anita har hunnit med 2 barn och 3 barnbarn och dessutom firat Guldbröllop.

Jan började sin yrkesbana med att på Teknis, läsa in en 3-årig maskinlinje. En utbildning som inte fullt ut kom till användning,

då nyfikenheten på dataprogrammering och systemering tog över. En anställning på Ericssons, efter utbildning i Västerås, tillgodosåg detta intresse. Med ett arbete att utveckla material-och produktionsplanering, tog en utmanade yrkeskarriär sin början. Den innebar bl a systemutveckling, samt implementering av andra datorbaserade system. Efter ett antal år, som konsult hos Blekinge Data, återvände Jan till Ericsson och till Flextronics. Där blev Jan projektledare för införandet av ett affärssystem i Sverige och Italien. Ett arbete som tog honom på otaliga resor. Bl a arbetspendlade han mellan Karlskrona och Beijing under 2 års tid. Familjen fick också tidigt erbjudande om att flytta till Brasilien i 2 år, men valde efter noga övervägande att tacka nej.

Även i privatlivet har Jan rest en del, både vinter och sommar. Jan nämner några som satt sej lite extra i minnet.

Segling i Medelhavet, tillsammans med Hans Persson också Lionsmedlem.

Simma med sköldpaddorna i Västindien.

Tillsammans med 3 andra svenskar, vandrade Jan under 2 dygn på Kinesiska Muren och dom kinesiska kollegorna blev mäkta imponerade.


Jan gick med i Lions Club Karlskrona 1990. En klubb som då hade ca 55 medlemmar. Jan har haft de flesta roller i bl a styrelsen och klubben har förmånen att fortfarande få ta del av hans erfarenhet.

Jan nämner särskilt att han hade förmånen att vara president vi millenniumskiftet

, då klubben fick Lionsbesök av vänortsklubbarna från Lovisa i Finland och Hilleröd i Danmark. Han fick även den stora äran att i Amiralitetskyrkan kröna millenniets sista Lucia, Lina Swärd.


Trummenäs ligger familjen Svensson varmt om hjärtat. Där har de genom åren tillbringat sin fritid i både sommarstuga, husvagn och segelbåt.

Något annat som följt Jan genom åren, är hans tänkvärda motto.

GÖR RÄTT SAKER INNAN DU GÖR SAKER RÄTT

/Vid pennan Kickan Isaksson