Astrid Samuelsson

Astrid är född och uppvuxen på Hantverkargatan i Karlskrona. Pappa arbetade som chaufför på Varvet och mamma var under småbarnsåren hemmafru, men började sedan arbeta på Beklädnadsverkstan på Stumholmen. Astrid har också en lillasyster. 

När det var dags att börja skolan, så blev det först Amiralitetsskolan och sedan Rosenfeldsskolan. När Astrid var i 10-årsåldern, flyttade familjen till Marieberg och i den nya skolan Sunnadalskolan,  upplevde Astrid något av en kulturchock. 

Det var en stor skillnad på stan och "landsbygden" på 60-talet. 

Därför blev Astrid extra glad, när hon kunde börja i realskolan även den låg på Sunnadalskolan, men i egen byggnad och tom med egen rektor. 

Under hela skoltiden, med början i 3:e klass gick Astrid i Musikskolan. Första instrument blev blockflöjt, men så småningom blev fiol hennes huvudinstrument.
På det i Karlskrona berömda discoteket Tavernan, träffade Astrid sin blivande make Jan-Åke. Eftersom han var militär, blev första gemensamma bostaden i personalhuset på Valhallavägen. Familjen utökades med en liten son. Astrid började plugga till oftalmologassistent i Malmö och Janne tog hand om lille sonen. Efter två års utbildning, började hon arbeta på ögonmottagningen på Blekingesjukhuset. Ett arbete som var både roligt och givande, men hon ville mer... 

Denna gång blev det en specialutbildning i Stockholm till ortoptist. Efter ett års utbildning, var hon tillbaka på ögonmottagningen, denna gång med en specialkompetens som hon var ensam om. Även om arbetet var ensamt, trivdes hon med sina uppgifter, men framför allt med sina patienter.
Nu utökades familjen också med ytterligare två barn. Som dessutom, till Astrid stora lycka, har skänkt henne och Janne tre fina barnbarn.
Astrid och Jannes gemensamma intresse för dans, började redan på 80-talet. Det blev Hamboringen och Square Dance. Numera är det Carlskrona Dansklubb och Rounddance som gäller. Dansintresset har medfört mycket, bl a flera dansresor till USA och Tyskland. Genom dansen träffade Astrid också Jan Serrander (mångårig medlem i Lions) och snart kom samtalen in på Lions Club Karlskronas verksamhet.  Klubbens verksamhet ligger helt i linje med deras egna värderingar och först Janne och snart även Astrid beslöt sej för att bli medlemmar.

Astrids slutord;
Kan man hjälpa till, så gör man.

Vid pennan//Kickan Isaksson