Bengt Åkesson

Bengt Åkesson föddes 1945 på Aspö. Hans far var snickare och hans mor var hemma och tog hand om barnen. Bengt är yngst av 4 syskon.

Bengt var Aspö trogen fram till 1965 då han flyttade till staun! Han fick anställning på Varvet först som hålkortsoperatör sedan som dataoperatör. Han hade även hand om inköp av kontorsmatrl mm mm. Han blev Varvet trogen i 47 år!

Ute på Aspö blev det både fotboll och skytte. I stan blev det bowling.

Bengt träffade sin hustru Ann-Christine på dansrotundan 1966. Mycket dans blev det till många kända orkestrar. Idag har de varit gifta i 52 år! De har två barn och fem barnbarn.

Bengt har tillsammans med familjen varit mycket ute och rest – framför allt kring Medelhavet. De har också haft en husvagn några år innan de bestämde sig för att köpa sommarstuga på Aspö.

Bengt var medlem i logen VS men fick höra talas om Lions och vad detta står för. Så det blev medlemskap i Lions – ett beslut som han inte ångrar!

Bengt intogs som medlem 2013 (samtidigt som undertecknad). Bengt är otroligt hjälpsam och positiv på alla sätt i klubben. Han ställer alltid upp när man ringer ! Han är dessutom en omtyckt luciachaufför och klubbmästare. Han är en riktig Lions!

Vid pennan

Kerstin