Jag heter Hans Persson och har varit medlem i Lions Klubb i 40 år.. Var president 1998-1999.

 

Född och uppvuxen i Jämjö, min mor dog när jag var 8 år men hade turen att ha en fantastisk far och en äldre syster samt en underbar mormor som tog väl hand om mej.

Efter jag slutat skolan gick jag yrkesskola i Karlskrona till finmekaniker därefter läste jag till tekniker om kvällarna samtidigt som jag jobbade på LM Ericsson.

Gjorde min värnplikt på KA 2 och muckade som furir.

Var croupier i 3 år på kvällarna, bland annat på Stadshotellet i Karlskrona för att få ekonomin att räcka till hus och familjen.

Har två vuxna barn, Jörgen och Pernilla samt tre barnbarn som jag träffar ganska ofta.

Byggde hus i Jämjö 1965 och bodde där i 23 år. Blev pappa när jag var 18 år det var tidigt redan på den tiden! Gift i 24 år- skild 1990 - numera är jag särbo med Irene och bor på Ringö sedan 1995. Irene och jag träffades för 15 år sedan och vi reser ganska mycket ihop.

Jag var 22 år när jag startade Jämjö golv AB och drev firman i 32 år, såldes år 2000. Har också under tiden ägt och förvaltat ett antal fastigheter ihop med mina barn, även fastigheterna är nu sålda. Lever ett lugnt och härligt liv numera.

Har varit engagerad i Sparbanksstiftelsen i 28 år som huvudman och suttit i valberedningen ett antal år. Sparbanksstiftelsen har liksom Lions ett stort samhällsengagemang och delar årligen ut ganska mycket pengar till högskolor, gymnasieskolor och delar ut stipendium till ca 70 elever.

 

Det som vi alla måste jobba med i vår klubb är medlemsvård och att hitta nya medlemmar vilket har lossnat senaste tiden med 4 nya medlemmar.

 

 

Det som talar för vår klubb är det arbete som påbörjats både inne och ute i vårt klubbhus som kanske borgar för en fin framtid för vår klubb!

 

Vi ska vårda och vara rädda om varandra. Hans