September månads medlem

Jan Serander

Jan är född och uppvuxen i Mullsjö (strax utanför Jönköping). Han är äldst av 3 syskon. Började jobba inom restaurangbranschen men övergick senare till turismbranschen. Sadlade om vid 46 års ålder och läste in högskolepoäng till strategisk inköpare. Jobbat med inköp inom olika segment men idag är hans titel ”Category Lead Investment” och arbetar globalt inom NKT A/S. Hans anställning är via Danmark men är tjänsteplacerad i Karlskrona.

Jan är sedan 1991 gift med Lena och har två barn och två barnbarn. Bor i villa på Mariedal.

Började som lionsmedlem i Mullsjöklubben i början av 2000-talet. Transfererade till vår klubb 2006. Har varit president i vår klubb.

Jans fritidsintressen ligger inom latin amerikans dans. Dansar med hustrun Round dance koreograferad dans såsom jive, cha-cha, rumba etc. Sätter även händerna i trädgården och ”påtar” runt!

Jans arbete har medfört många tjänsteresor som i sin tur gör att Jan inte kan vara med på alla våra möten. Men så fort möjlighet finns ställer han gärna upp för klubben. Han är en trogen luciachaufför och om han är hemma en grillmästare på Lyckeby marknader.

Intervjuad av Kerstin Olofsson